January 11, 2014

Lotus root or renkon


Hello!

Some time ago i wanted to taste the renkon. It's something that is not found on supermarkets, finally could find it at local asian food shops (*^^*)
The main feature is the shape, with some small holes. It's said that is lucky because you can see what's coming you.



As I've never eaten, I followed the most simple recipe: Fried. I thought renkon would have a stronger flavor, but not. Is mild and crisp, a good substitute for the potato or complement for some dishes. 


Hace un tiempo probé algo que tenía pendiente, la raíz de loto. Lo que más llama la atención es la forma interior ya que está lleno de agujeritos, he de reconocer que la forma es lo que hizo que fuera detrás de esto (ノ>▽<。)ノ Dicen que da buena suerte porque puedes ver lo que viene a través de ellos. Además parece que tiene bastantes propiedades beneficiosas. Hay bastantes recetas pero yo lo hice muy sencillo, frito. Queda como las patatas, blando y suave por dentro y crujiente por fuera, muy rico ^^




私はレンコンを食べた初めて. 美味しかったが, 他のレシピを試してみたい 。^‿^。

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